nedelja, maj 19, 2024

 

Že stari čebelarji so ugotovili, da jim zadrževanje v bližini čebel in v čebelnjaku ustreza in so bili zaradi tega bolj zdravi in bolj odporni na bolezni. Čebelnjak je zelo privlačen, saj je zrak nasičen z vonjem čebelarskega medu, propolisa, voska, zrak je čist, svež, in bogat z negativnimi ioni. Preden zrak pride v naša pljuča gre skozi čiščenje v kompleksnem živem laboratoriju panja. Zaradi čebeljega gnezda in dodeljenih eteričnih spojin je zrak panja sterilen in zdravilen. Zrak čebelnjakov je nasičen z negativnimi ioni in blagodejno vpliva na organizem: oseba ki diha redkeje in mirneje, povečuje dovod kisika, kar izboljšuje sestavo krvi, zmanjšuje krvni tlak, dviga se učinkovitost in moč. Nekaj najboljšega je v čebelnjaku je zrak dobre zalege! To ni več zrak, to je - hvaležnost z nebes! V večernih urah ko toplota pojenja in čebele povečujejo ventilacijo in prezračevanje, čebelnjak ponuja na stotine kubičnih metrov zdravega zraka, kar ni nekaj kar lahko le dihamo, lahko ga pijemo. Čudovita kombinacija vitalnosti in duševne mirnosti se spusti na tiste, ki se pojavijo v tem času blizu čebel. Želite da bi ti trenutki trajali in trajali.... Poleg vseh čudovitih vonjav v zraku, poslušamo še simfonijo čebel.  Torej božanski zrak in pomirjajoči zvoki čebel. Ko se čebele vrnejo v panje, poslušamo vesele zvoke večnih delavk, ki ventilirajo vodo iz medičine in nasičen zrak dihamo s polnimi pljuči. Po tem lahko umirjeno in krepko zaspimo kot otroci. 

  

   apihiska     api1                 
   
   

             

REZERVIRAJ APIHIŠKO POZIMI info@apiturizem.comALI 041 515224  

Rezerviraj Apihiško za Božične praznike

Še nakaj prosto!!

REZERVIRAJ APIHIŠKO   POMLADI   2020   

 Še nekaj prostih mest za Maj 2020 v popoldanskem terminu ko je rajski Aerosol

 Tema Primarna barva # 1D57C7 Sekundarna barva # 2E3645 Kmalu bo na voljo več prilagoditev barv! Pokaži napredne možnosti CSS / SASS po meri S pomočjo funkcije pregledovalnega elementa brskalnika poiščite imena razredov elementov, ki jih želite prepisati 

 Primer slogov CSS. Ne , ne uporabljajte umešana imena razredov, v obliki `" `sc-ABCDE cbdEFg`" ` , kot so samodejno ustvarjeni, in se bo spremenilo od časa do časa. / * Spremenite barvo in velikost naslova izdelka na strani izdelka * / .ProductPageTitle { barva: rdeča; velikost pisave: 24px; } / * Spremeni "Udeleženci" v "Kolesarji" ali kateri koli drug naslov * / .ParticipantHeader { .Title { vidnost: skrita; : pred { vsebina: 'Kolesarji'; vidnost: vidna; } } } / * Spremenite barvo ozadja in besedilo dni, ki so na voljo v koledarju * / .Na voljo { barva ozadja: rgba (44,151,222,0,5); .CalendarDayOfMonth { barva: # 333; } .CalendarDayPrice { barva: bela; } } / * V koledarju spremenite barvo ozadja in besedilo razprodanih dni * / .Razprodano { ozadje: rdeče; barva: bela; } / * Spremenite barvo ozadja in besedilo dni, ki niso na voljo v koledarju * / .Ni na voljo { ozadje: rgba (0,0,0,0.1); barva: črna; }                                                                      

      api7        api3

Hiška je izdelana iz smrekovega lesa iz Pohorja

Notranjost hiške je urejena iz različnih vrst lesu. Vse vrste lesa izvirajo iz Pohorja. Panji so narejeni iz smrekoverga lesa med tem, ko je postelja narejena iz rdečega bora in stranice  iz črne jelše. Klopi so narejene iz črne jelše.

Posebnost apihiške je da je možen obisk tudi pozimi. V apihiški namestimo propolier iz katerega izhlapevajo propolis, med in čebelji vosek. V panje namestimo mikrofone in s pomočjo zvočnika prisluhnemo zimskemu zvoko čebel, ki je prav poseben in blagodejno deluje na človeka. Čebele nam omogočajo še en zdravilen postopek, to je opazovanje čebel.  Če ste psihično in fizično utrujeni in vam vse polzi iz rok in vam nič ni za delati ste primerni za obisk čebelnjaka in opazovanje čebel. Nekateri opazovanje čebel imenujejo tudi seanso psihoterapij, pri kateri se umirimo in preusmerimo pozornost. Opazujemo lahko koliko čebel v eni minuti prinese cvetni prah v čebelnjak. Kaj pa črna čebela, ki jo je stražarka hotela izgnati iz panja? Kaj pa čebela ki z dvignjeno glavo zapušča panj skozi zgornjo luknjo? In še kupica drugih vprašanj in zanimivih opazovanj. S tem boste preusmerili svojo pozornost na vredne prizore, ki nežno in tiho odstranjujejo čustvene napetosti, sprostili mišice in misli, da bi se potopili v nirvano - stanje popolnega zadovoljstva in samozadostnosti, blaženo stanje odtujenosti od posvetnih skrbi.... Apiterapija je primerna tako za otroke in za odrasle, ter za športnike, ki so izpostavljeni visokim psihofizičnim naporom. Vdihovanje zraka v ponju pomaga pri splošni odpornosti, ter pri raznih alergijah, kroničnem vnetju grla, migrenah, nespečnosti, živčnih motnjah, depresijah, revmi, težavah v hrbtenici ki so psihičnega izvora, ter pri okrevanju po možganski kapi.  Čebelji zrak je možno vdihovati od aprila do septembra. V ostalih mesecih pa s pomočjo pripomočkov iz katerih izhlapeva med, vosek, propolis, cvetni prah in eterična olja.

Priporočamo terapijo vdihavanja aerosola v apihiški  pri naslednjih zdravstvenih težavah:

 • bronhitis,
 • astma,
 • sezonske alergije,
 • kronična pljučna bolezen,
 • oslabljen imunski sistem,
 • razna obolenja dihal,
 • kronični glavobol,
 • migrena,
 • stres,
 • depresija,
 • regeneracija po intenzivnih športih.

 

Booking.com         

 

api4      api9    

 

a)   7 Sklopov apiterapij v Apihiški

V ta namen so pripravili sedem različnih apiterapij:

•      Terapija »Zdravi na Pohorju«: 14 vdihavanj, 2-krat dnevno po pol ure, terapija traja 7 dni,

340 €

•      Terapija za »Antistres«: 10 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 10  dni, ob tem naj uživajo med in propolis,

290 €

•      Terapija »Povečaj imunost«: 7 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 7 dni, ob tem naj uživajo med in matični mleček,

210 €

•      Terapija »Antiprehlad«: 5 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 5 dni, zraven naj uživajo med,

150 €

•      Terapija »Regeneracija«: 6 vdihavanji, 2-krat dnevno po pol ure, terapija traja 3 dni.   Uživanje matičnega mlečka, apilarnila in medu                                                            

210 €

•      Terapija »Enka« 1 vdihavanje 1 – krat dnevno pol ure  30 €

30€

 • Terapija »KOLO in API« 2 vdihavanja 1 – krat dnevno pol ure  in izposoja e-kolesa

55 €

  Booking.com

b)    Sprostitev na kolesih v kombinaciji z aerosolom

Na voljo imamo gorska in električna kolesa za izposojo navdušenim uporabnikom. Sodoben način življenja in gibanja ustvarja nove oblike rekreacije in gibanja v naravi. V kombinaciji z vdihovanjem aerosol vam nudimo rekreacijo s kolesi.

Za vas smo pripravili različne pakete izposoje koles.

ČAS

CENA

1 URA

3,00 EUR

 

5 URE

5,00 EUR

 

1 DAN

10,00 EUR

 

1 TEDEN

50,00 EUR

 

1 MESEC

110,00 EUR

 

Pripravili smo API komplet

2 x 30 min APIKOMORA

1 DAN     IZPOSOJA  kolesa GRATIS          (Cena  Skupaj:  60 €)

 c)     Peš poti in vdihovanje Aerosola za polnjenje baterij

Ustvarili tri poti za sprehajanje.  Vse poti potekajo po krajevnih cestah.  Njihova dolžina je odvisna od sposobnosti in želja tistih, ki se bodo na pot odpravili.

 • Prva pot »Srnjak« Ta pot je dolga cca 4 km in poteka od naše Apihiške do cerkve na Bukovcu in nazaj.
 • Druga pot »Čebela« Ta pot je dolga cca 6 km in poteka od naše Apihiške do kmečkega turizma Kovačnik na Planici in nazaj. To je tudi pot ki ga lahko opravi čebela ko išče medičino.
 • Tretja pot »Vzpon na Areh« Ta pot je dolga cca 30 km in poteka od naše Apihiške do cerkve na Arehu in nazaj
 • Vse poti smo označili na karti in služijo za orientacij

 

  Booking.com

d)    Ogled čebelarstva

Na naši kmetiji si lahko ogledate naše čebelarstvo. Na začetku si ogledate nasad medovitih dreves, grmov in trajnic. Tu rastejo drevesa, kot so akacije, lipa, divja češnja, javor, kostanj, evodija, jelka, smreka, hruška, jabolka, sliva in raznovrstne trajnice kot so: žajbelj, sivka, šentjanževka, razne mete, materina dušica, ameriški slamnik itd. Vsaka rastlina ima tudi svojo opisno tablico, na kateri je navedeno njeno ime v različnih jezikih. Na stojišču si lahko ogledate domače AŽ-panje in tudi nakladne ameriške panje ter Kirarjev panj s katerim je g. Kirar pred leti čebelaril v teh krajih in bližnji okolici. 

    

Slika 10:Prikaz čebelnjaka vgrajenega namesto okna v stari hiši

Slika 11: Prikaz čebelnjaka v stari hiši in svetočega travnika

Posebnost je 200 let stara hiša, ki je registrirana kot čebelnjak. Namesto kjer je bila nekoč spalnica skozi katerega je vstopalo zgodnje jutranje sonce je vgrajenih 8 AŽ panjev z 10 sati. 

 

Pišite nam na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.