ponedeljek, oktober 25, 2021

Dne 9.5. 2019 sem se odločil in sem namestil lovilni panj na hruško na višino 5 metrov. Imel sem že uporabljen 7-satar v katerem sem imel že veliko narejencev. Ta sedem satar je star že štiri leta, tako dolgo kot jaz čebelarim. Kupil sem ga preko bolhe za 35 € od čebelarja iz Orehove vasi. Panj sem namestil proti večeru. Vstavil sem nekaj že izdelanih satov in nekaj praznih satnikov s satnicami. Panj sem natrl z meto, katere imamo veliko na domačem vrtu. S pomočjo lestve sem panj odnesel na drevio in ga s pomočjo trakov in palic privijačil na drevo. Orientiral sem ga tako da žrelo gleda proti jugu. Ves panj je lepo v senci.

sedems

Potem sem vsak dan panj obiskoval v pričakovanju da se bo vanj namestila čebelja družina.  Prvih nekaj dni ni bilo uspeha , saj se ni niti ena čebelica pojavila okoli panja. 

narejernec

Po desetih dneh pa so prve čebelice pričele obletavati panj. 

Še danes je opaziti zelo intenzivno vletavanje in izletavanje čebelic iz panja, tako da predvidevam da so se čebelice vselile v panj.  Okoli 20. julija bom naredil prvi pregled panja in jih vselil v deset satarja.