sobota, junij 25, 2022

 

Danes vam bom predstavil, kako doma sami izdelate sveče iz čebeljega voska.

https://www.facebook.com/Apihiska

Stenj

Zelo pomembno: za sveče iz čebeljega voska potrebujete okrogel bombažni stenj.

Ploščati stenji, ki se običajno uporabljajo za parafinske in stearinske sveče, ne delujejo. Zaradi svoje strukture lahko okrogli stenji prenašajo več voska brez zamašitve, kar je še posebej pomembno pri bolj viskoznem čebeljem vosku.

Okrogli stenji so na voljo v različnih velikostih. Debelina (število), ki jo potrebujete, je odvisna od poznejšega premera sveče in jo najdete v naši tabeli.

 

Vosek

Najbolje je, da čebelji vosek kupite pri čebelarju. Torej imate kontaktno osebo in ste lahko prepričani, da za svoje sveče resnično uporabljate 100% čisti čebelji vosek.

Dobra surovina je osnovna zahteva za uspeh sveč in zgorevanje čisto brez saj. Zato bodite pozorni na čim bolj čist vosek. Čebelji vosek brez ostankov ekološko vzgojenih čebel večkrat razjasnimo, dokler ne ostane brez suspendiranih snovi. Nato ga vlijemo v praktične 100 g palice.

Cene za 100g voska se gibljejo med 20 in 60 € odvisno od tega ali je vosek ekološki ali pa je obremenjen z zravili proti varoji.

Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in ponudili vam bomo čebelji vosek.

 

Oblika

Za najboljše izelane sveče potrebujete visokokakovostnimi silikonski kalup. Če ste malo kreativni, vam ni treba kupovati izredno dragih kalupov.

Čebelji vosek lahko na primer nalijete neposredno v okrasne kozarce, stare skodelice ali čudovite pločevinke. Tudi polovico pomarančne lupine, zvitkov toaletnega papirja ali zavitkov tetrapakla lahko čudovito nadgradite in spremenite v obliko sveče. Dejansko lahko skoraj vsak toplotno odporen kalup uporabimo kot model za sveče in ga napolnimo s čebeljim voskom.

Bodi ustvarjalen!

 sveča iz čebeljega voska

 • PRIPRAVA

  1.Pripravite obliko in stenj

  Ne glede na to, ali gre za profesionalni silikonski kalup, kozarec za konzerviranje ali zvitek toaletnega papirja - priprava kalupa za ulivanje je vedno enaka. Stenj za svečo je treba pritrditi na sredino kalupa s pomočjo lesenih nabodalcev in gumic ali obeska za oblačila.

  Če je vaša oblika sveče odprta na obeh straneh (npr. Zvitki toaletnega papirja), jo pritisnete na trdo podlago, da se spodaj zapre. S pločevinkami za hrano lahko izvrtate luknjo, skozi katero se potegne stenj. T

 • STOPITE VOSEK

  2.V vodni kopeli segrejte čebelji vosek

  To najlažje naredite v starem loncu ali skledi, ki je v vročo kopeli. Vendar pazite, da v lonec ne pride voda. Prosimo, bodite zelo previdni z vročim voskom, zlasti kadar so otroci v bližini.

  Pomembno je, da se vosek topi pri razmeroma nizkih temperaturah (približno 70 - 80 ° C). V ta namen voda v loncu ne sme vreti. Mešajte vosek, dokler ni tekoč.

 • NALIVANJE VOSKA

  3. Nalijte sveče

  Najprej v pripravljen kalup nalijte le tanek sloj voska za sveče.

  Nato lahko preostali tekoči vosek previdno vlijete v model in pustite, da se počasi ohladi.

  Strokovni nasvet: Ko se vosek strdi, se včasih okoli stenja pojavi majhna vdolbina. To lahko napolnite z vročim voskom. To pa je treba storiti razmeroma kmalu, preden se sveča popolnoma ohladi, saj se v nasprotnem primeru obe plasti voska ne bosta dobro povezali med seboj. Počasi in enakomerno ohlajanje napolnjene sveče tudi preprečuje to depresijo.

  https://www.facebook.com/Apihiska